top of page

De Thuisborrel Club slaat handen ineen met oneUNIT en lanceert nieuwe cocktailbox

Bijgewerkt op: 20 dec. 2021

De Thuisborrel Club Conscious Edition: bewustere cocktails, maar minstens zo lekker

June 7th, 2021


Minder drinken en bewuster omgaan met alcohol is al een tijdje gaande en dat is ook De Thuisborrel Club niet ontgaan. Het initiatief dat samenwerkt met Nederlands’ beste cocktailbars lanceert samen met oneUNIT De Thuisborrel Club Conscious Edition: een cocktailbox gevuld met verrassende cocktails die niet meer dan één unit alcohol bevatten. oneUNIT zet zich al langer in om het bewustzijn bij de consument te vergroten en daagt bartenders en amateurshakers uit creatieve cocktails met maar één unit – 12,5 milliliter – te creëren.

We zijn steeds bewuster bezig met onze leefstijl en keuzes die daarbij horen. En dat geldt ook voor de hoeveelheid alcohol die we met zijn allen consumeren; dat is dus een stuk minder. Gelukkig kun je nu ook thuis genieten van verschillende low-ABV cocktails met De Thuisborrel Club Conscious Edition. Cocktails met een lager alcoholpercentage zijn namelijk minstens zo lekker als standaard cocktails en net even een tikkie beter voor je welzijn. De Thuisborrel Club ontwikkelde de box samen met oneUNIT, een initiatief van SpiritsNL, de branchevereniging van importeurs en producenten van gedistilleerde dranken. In een maatschappij waarin gezondheid en verantwoord leven tenslotte steeds belangrijker worden, wil SpiritsNL door middel van deze campagne het bewustzijn bij Nederlanders vergroten. Zo bevat een klassieke cosmopolitan al gauw 2,3 unit alcohol, bijna 30 milliliter. Veel Nederlanders zijn zich niet bewust van de hoeveelheid alcohol die ze binnenkrijgen. SpiritsNL brengt daar graag verandering in.


De Thuisborrel Club Conscious Edition

De cocktailbox bestaat uit acht cocktails die maximaal één unit alcohol bevatten, oftewel 12,5 milliliter alcohol wat gelijk staat aan één glas bier of wijn. Zes vaststaande cocktailrecepturen worden ter beschikking gesteld door de populaire cocktailbars Mr. Smith, Bricks “Hooch & Brew” en Bar Mokum. Daarnaast worden er nog twee aangeleverd door de bartender die voorgaande bartenderronde van de oneUNIT-competitie heeft gewonnen. Onder de vaste cocktails bevinden zich onder andere een mesjogge met kleine hoeveelheden genever, Carpano Anitca Formula en ginger ale, een Campari sour met Campari, vlierbloesemsiroop en eiwit en de la neta met Montelobos-mezcal, Martini Floreale en Arizona Green Tea. De Thuisborrel Club Conscious Edition is te bestellen via de website van De Thuisborrel Club.

7 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page