top of page

Minder YOLO, meer NOLO

Bij De Thuisborrel Club gaat het niet alleen maar om cocktails met hoge percentages alcohol. Sterker nog: bij ons zijn zowel alcoholvrije als alcoholarme cocktails verkrijgbaar; de zogenoemde NOLO’s (no-low). Perfect voor een nuchter begin van 2022.


Degene die wel van een drankje houden en afgelopen feestdagen dan ook met beide handen hebben aangegrepen, herkennen zich misschien wel in het gevoel dat het even genoeg is geweest. Gelukkig zijn in steeds meer bars en restaurants alcoholvrije en -arme cocktails, biertjes en spirits verkrijgbaar, maar ook thuis kun je de lekkerste cocktails maken met The Non-alcoholic Edition en The Conscious Edition van De Thuisborrel Club.


Mocktails

Smaakvolle alternatieven voor alcoholhoudende dranken, zoals mocktails, alcoholarme speciaalbiertjes, koudgeperste sappen, huisgemaakte siropen en alcoholvrije bubbels, braken in 2018 echt door. We probeerden massaal ons leven te beteren door minder calorieën, koolhydraten en alcohol te verorberen waardoor de vraag naar alcoholvrije drankjes enorm toenam. Fabrikanten, producenten en bartenders sprongen op die vraag in et voilà: anno 2022 is er genoeg keuze voor de bewuste drinker.


Zana Möhlmann is senior bartender bij cocktailbar Super Lyan in Amsterdam en heeft de opmars van achter de bar meegemaakt. “De eerste vraag die in je opkomt is: hoe dan? Aan het begin waren er helemaal niet zoveel goede alcoholvrije spirits op de markt”, blikt Zana terug. “Het is leuk om te zien hoe dat evalueert. Nu wordt er geherdestilleerd, geïnfuseerd. We kunnen werken met een aantal goede merken en maken veel zelf.” Super Lyan heeft zes alcoholvrije evenknieën van de cocktail mét alcohol op de kaart staan. “We willen dezelfde beleving bieden aan mensen die geen alcohol drinken. Het uiterlijk is identiek en de smaak voor negentig procent hetzelfde. Omdat we onze eigen huisgemaakte siropen gebruiken, komt het smaakprofiel heel erg overeen.” Om ervoor te zorgen dat de mocktails diezelfde zing als cocktails hebben, werkt Zana veel met kruiden en bijvoorbeeld pepers. “We hebben nog niet zolang geleden zelf een alcoholvrije gin gemaakt door een siroop te maken van tonic en deze te infuseren met kruiden.”


Bewust borrelen met De Thuisborrel Club

Zin in een goede mocktail? Ga vooral langs Super Lyan, maar check ook de The Non-alcoholic Edition en The Conscious Edition van De Thuisborrel Club. The Conscious Edition bevat de benodigdheden voor acht cocktails en is ontwikkeld in samenwerking met oneUNIT, een initiatief van branchevereniging SpiritsNL en de Nederlandse Bartenders Club. De cocktails bevatten minder alcohol, namelijk één unit in plaats van meerdere, maar zijn net zo smaakvol als standaard cocktails. In The Non-alcoholic Edition zit alles voor vier alcoholvrije cocktails: lekkere siropen, virgin spirits, sapjes en high-end frisdranken. Daar maak je bijvoorbeeld een virgin G&T van, een fruitige raspberry collins of een zoet-frisse spirited away.


De Thuisborrel Club is er niet alleen voor liefhebbers van goede alcoholhoudende spirits, maar ook voor cocktailfans die geen alcohol drinken. Of dat nou het hele jaar door is of alleen in januari. Proost, op een mooi, gezond en succesvol 2022!


Bekijk alle edities hier.

22 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page